Премиерът на РСМ сравни България с Русия: Дискурсът, използван от България

...
Премиерът на РСМ сравни България с Русия: Дискурсът, използван от България
Коментари Харесай

Премиерът на РСМ: България се отнася към нас като Русия към Украйна

Премиерът на РСМ съпостави България с Русия: 

Дискурсът, употребен от България към Северна Македония, за жалост е доста сходен на дискурса, употребен от Руската федерация към Украйна, сподели министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски по време на четвъртата среща на върха на Съвета на Европа в Рейкявик. Изявлението му беше излъчено онлайн в интернет канала на държавното управление на Република Северна Македония, предава Българска телеграфна агенция.

Според Ковачевски, обвиняванията, изказани на срещата „ от страна на представителя на България, са изцяло неоснователни и идват от страна, която не зачита решенията на Европейския съд за правата на индивида и стандартите на Съвета на Европа в региона на правата на индивида ”.

Северна Македония е интернационално приета като функционално съвременно мултиетническо общество, в което се зачитат всички права, и всички отчети удостоверяват това, сподели Ковачевски, съгласно който е неприемливо да се злоупотребява с сходни обвинявания за политически цели, изключително в този решителен за бъдещето на Европа интервал.

В свое изказване на форума вицепрезидентът на България Илияна Йотова съобщи, че „ в Република Северна Македония има черни описи на българи, които не се позволяват на територията на страната, а най-опасната наклонност е необятно публикуваният език на омразата към прилежаща страна, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР